Sloganboek


Bij een bedrijfs- of reclameslogan is de scheidslijn tussen ‘tenenkrommend slecht’ en ‘stiekem best grappig’ flinterdun. Een alzheimercafé adverteert bijvoorbeeld met de leus Vergeet niet te komen. Een kinderdagverblijf heeft als slagzin Uw kind, ook ons een zorg en aannemersbedrijf Braak gaat voor sinterklaasrijm met Een timmer timmert, een tandarts boort… maar wij zitten lekker in Velsen Noord.

In Ik verf tot ik sterf doen we, als initiatiefnemers van de site slechteslogans.nl en de jaarlijkse verkiezing van de slechtste slogan van Nederland, graag een boekje open over hoe ‘slecht’ de slogans eigenlijk zijn. Soms zijn ze ook heel grappig, creatief, aansprekend en effectief, zeker als ze leiden tot uitgebreide media-aandacht.

In het boek staan de opvallendste en creatiefste voorbeelden en lees je over de ‘gelukkige’ winnaars van de jaarverkiezing. We geven insights, achtergronden en vooral heel veel slogans. Zijn de slogans echt zo erg? Oordeel zelf!


Boekpresentatie

Op woensdag 7 juni 2017 vond onze boekpresentatie plaats in Nijmegen. Met een presentatie van jurylid/onderzoeker Marianne Starren, interview met winnaar Leon Braak (2014) en De Enige Echte Sloganquiz. Het was een feest. Foto’s van de presentatie zie je hier en hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten